Hraniční policajti zadržali štyroch Somálčanov

10.02.2011 Prešov

Strihovce/Ruský Hrabovec 10. februára (TASR) - Hraniční policajti zadržali v blízkosti slovensko-ukrajinského pohraničia v týchto dňoch štyroch cudzincov.
Medzi Somálčanni zadržanými v obciach Strihovce (okres Snina) a Ruský Hrabovec (okres Sobrance) boli aj mladiství.
Príslušníci Oddelenia hraničnej kontroly Policajného zboru (OHK PZ) Podhoroď zadržali dvoch Somálčanov vo dvore neobývaného domu v obci Ruský Hrabovec v stredu 9. februára. "Keďže išlo o mladistvých, boli odovzdaní pracovníkom Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Michalovciach, ktorí zabezpečia ich prevoz do Detského domova v Hornom Orechovom, " informovala hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej polície v Sobranciach Agnesa Kopernická.
Ako dodala, ďalších dvoch štátnych príslušníkov Somálska objavila Mobilná zásahová jednotka na ceste v obci Strihovce v ten istý deň. Cudzinci sú umiestnení na OHK PZ Ubľa. "O zadržaní cudzincov bola informovaná Štátna pohraničná služba Ukrajiny, " doplnila Kopernická s tým, že o ďalšom postupe v prípade zadržaných Somálčanov budú rokovať s príslušníkmi slovenskej polície počas hraničnej schôdzky v priebehu dnešného dňa.
 

Vyberte región